Tell me more about Fillers

Een filler is een heldere gel waarvan de werking gebaseerd is op hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor en speelt een vitale rol bij het behoud van gezond bindweefsel, de elasticiteit van de huid en wondgenezing. Fillers worden gebruikt om het gezicht meer volume te geven, contouren en verhoudingen te verbeteren of om lijntjes en rimpels te verzachten.

Er zijn verschillende fillers beschikbaar, echter is niet elk filler geschikt voor elk behandeling. Voor elk indicatie in het gelaat wordt een andere dikte van hyaluronzuur aanbevolen. Hierom werken wij dus ook met diverse fillers, wel hebben wij gekozen om met fillers te werken die allen lidocaïne bevatten. Dit om alle behandelingen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Voorafgaand aan de behandeling zal uw huid eerst worden gereinigd en indien nodig worden verdoofd. Afhankelijk van het behandelde gebied zal er soms gebruik worden gemaakt van een cannule, dit om de kans op complicaties zoveel mogelijk te beperken en de behandeling voor u zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Het eindresultaat van een filler behandeling zult u niet direct zien, dit duurt doorgaans 10-14 dagen. Het effect van de behandeling houdt gemiddeld genomen 6-12 maanden aan, waarna de behandeling herhaald dient te worden om het gewenste resultaat te behouden.

Lippen

Lipfillers, wie heeft ze tegenwoordig niet? Het is namelijk een zeer populaire behandeling. De redenen zijn zeer divers waarom men voor lipfillers kiest, maar een ding is zeker: vollere lippen is een onderdeel van het hedendaagse schoonheidsideaal. Door volumeverlies bij het verouderingsproces kunnen de lippen versmallen, maar soms is men geboren met zeer smalle lippen. Aangezien niemand 100% symmetrisch is kunnen er ook in de lippen asymmetrie voorkomen waardoor men besluit om dit met lipfillers te laten corrigeren. Lipfillers zijn dus niet alleen geschikt om de lippen meer volume en definitie te geven, maar ook om te hydrateren en stevigheid te bieden aan de lippen. Er zijn verschillende technieken om de lippen te vullen, welke techniek gebruikt zal worden is afhankelijk van het gewenste resultaat. Dit zal vooraf in het consult worden besproken.

Traangoot

Traangoot is het gebied onder het oog tussen de ooghoek en het bovenste gedeelte van de wang. Er kan volumeverlies optreden in dit gebied bij zowel jongeren, door een genetische component, als bij ouderen door de verouderingscomponent. Dit gebied kan wat ingevallen/dieper zijn door het volumeverlies en soms ook wat donker van kleur. De donkere kleur is vaak multifactorieel: schaduweffect onder het oog, pigmentatie maar ook doorschemerende bloedvaten kunnen het donkere kleur veroorzaken, dan wel versterken. Kortom u loopt met een constante vermoeide blik rond.Wij kunnen uw vermoeide blik veranderen in een frisse en uitgeruste blik door uw traangoot op te vullen. Wij gebruiken hiervoor een speciale filler die specifiek ontwikkeld is voor het behandelen van de traangoot. Door de traangoot op te vullen neemt niet alleen het volumeverlies af maar wordt ook het schaduweffect verminderd waardoor ook de donkere verkleuring minder wordt. Kortom een resultaat wat u gelijk een frisse en jeugdige uitstraling zult geven.

Neuscorrectie

Ook wel liquid nosejob genoemd, hetgeen inhoudt dat we uw neus middels een minimaal invasieve behandeling kunnen verfraaien met fillers. Zo kunnen we bijvoorbeeld de neusbrug rechter maken en het tipje van de neus licht liften. Wanneer de neusbrug recht wordt gemaakt zal de neus kleiner en smaller ogen. Kortom een prachtig resultaat zal behaald worden zonder tussenkomt van een chirurgische ingreep. Of u ook in aanmerking komt voor deze behandeling zal worden besproken tijdens het gratis consult voorafgaand aan de behandeling.

Jukbeenderen

De jukbeenderen spelen een cruciale rol in de gewilde V-shape vorm van het gelaat. Helaas zal naarmate men ouder wordt of veel gewicht verliest de jukbeenderen meer afgevlakt worden waardoor de jeugdige V-shape verandert in een droevige A-shape. Dit kun je tegengaan, dan wel herstellen, door volume te creëren op de jukbeenderen middels het plaatsen van fillers. Zo krijgt u weer mooie volle wangen en een jeugdige uitstraling.

Neuslippenplooi

Hiermee wordt de plooi naast de neusvleugels bedoeld die naar de mondhoeken loopt. Naarmate men ouder wordt of fors wat gewicht verliest, kunnen deze plooien toenemen in diepte. Dit kan soms een droevige en vermoeide blik in het gelaat geven. Wanneer we deze plooi opvullen met fillers, kunt u uw zachtere en jeugdigere uitstraling weer terugkrijgen.

Marionetlijnen

Dit zijn de lijnen van de mondhoek die naar de kaaklijn lopen, hierdoor kunt u een sippe & droevige gezichtsuitdrukking krijgen. Ook dit is helaas een gevolg van volume afname door het verouderingsproces. Middels het opvullen van de lijnen met fillers kunnen we het droevige gezichtsuitdrukking veranderen in een zachte en vriendelijke uitstraling.

Kincorrectie

Door fillers in de kin te injecteren kunnen we een teruggetrokken of afgevlakte kin behandelen met als gevolg een mooier en sterker profiel. Ook uw kaaklijn zal hierdoor deels verstrakken aangezien de kin een onderdeel is van uw kaaklijn. Echter kunt u ook voor deze behandeling kiezen wanneer u net een wat spitser kin wilt om de jeugdigere V-shape vorm van het gelaat te creëren. Naast een sterker profiel of een mooie V-shape vorm wordt er ook regelmatig voor een kinfiller gekozen om een deukje in de kin op te vullen. Kortom diverse redenen om uw kin niet te vergeten bij het streven naar u gewenste gelaatsvorm.

Kaaklijn

De kaaklijn vormt de basis van het gelaat. Wanneer deze minder goed aanwezig is kan deze met fillers geaccentueerd worden. Een prominent aanwezige kaaklijn geeft het gezicht een stoer en jeugdig uiterlijk. Mede hierdoor is deze behandeling zowel bij mannen als bij vrouwen steeds populairder. Een ander gunstige bijkomstigheid is dat door het liftend effect uw eventuele onderkin gemaskeerd kan worden.

Hyalase

Met fillers kunnen we over het algemeen hele mooie resultaten behalen. Echter is er ook altijd een kans dat u ontevreden bent over uw behandeling en u liever niet wilt of niet kunt wachten tot de filler door het eigen lichaam wordt opgeruimd. In dat geval kunnen we u een handje helpen om het proces te versnellen middels een behandeling met hyalase. Met hyalase kunnen we niet-permanente fillers oplossen. Niet-permanente fillers bestaan namelijk uit hyaluronzuur, en dit kan worden afgebroken door hyaluronidase, het werkzame stof in hyalase. Dit kunnen we aanbrengen op de gewenste regio en aldaar zal het de filler oplossen. Het is per persoon en per indicatie verschillend hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Werkingsduur van hyalase is 2 weken, dit termijn zullen wij dan ook afwachten alvorens we besluiten om deze behandeling te herhalen. Als u erna opnieuw een behandeling met fillers wilt ondergaan, adviseren wij u om tenminste 2-4 weken te wachten tot na de laatste hyalase sessie.