Tell me more about Botox

Botox is een natuurlijk product en heet officieel Clostridium botulinum-toxine. Het is een natuurlijk eiwit dat door een viertal bacteriën wordt geproduceerd. In de loop van de 20ste eeuw hebben we het eiwit kunnen scheiden en zuiveren van de bacterie. Sindsdien gebruiken we het met goed resultaat voor zowel diverse medische aandoeningen, zoals o.a. migraine, bruxisme en hyperhidrose, als voor cosmetische doeleinden zoals het voorkomen en behandelen van rimpels. Door de jarenlange ervaring weten we dus dat gebruik van botox veilig is, mits u dit op een goede en verantwoorde manier uitvoert

Hoe werkt botox?

Een behandeling duurt niet lang en is vrijwel pijnloos door het gebruik van een fijne naald. Het effect zult u niet gelijk zien, maar het wordt zichtbaar na zeven tot veertien dagen door de benodigde inwerktijd van botox. Het gewenste effect blijft drie tot vier maanden zichtbaar voordat uw lichaam het vrijwel volledig afbreekt. De behandeling dient elk 3-4 maanden herhaald te worden om het gewenste effect te behouden. Naarmate uw huid langere tijd ontspannen is zal de verbetering van de rimpels en gezichtslijnen toenemen, met als gevolg een stralend en gladde huid en kunnen we proberen het interval wat te verlengen.

Hoe loopt de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt er met een dunne naald kleine hoeveelheden botox ingespoten op de gewenste plekken. Het eiwit botox kan dan op deze manier de prikkeloverdracht tussen de zenuwen en spieren blokkeren waardoor de spieren zich niet meer kunnen contraheren, met als gevolg verminderde rimpels en lijnen op het gelaat.

Migraine/hoofdpijn

Migraine of spanningshoofdpijn kan verholpen worden met behulp van botox. Door specifiek uw drukpunten te behandelen, zorgen we voor ontspanning van de spieren die u klachten geeft. Dit zorgt voor een afname van de intensiteit en de frequentie van migraine/hoofdpijn aanvallen. Echter is het gunstige effect op de klachten tijdelijk, wanneer de botox is uitgewerkt, zullen uw klachten weer kunnen terugkomen.

Voorhoofdrimpel

Op het voorhoofd kunnen er lijntjes en rimpels verschijnen wanneer u regelmatig verbaasd kijkt of uw wenkbrauwen optrekt. Deze lijnen worden voorhoofdrimpels genoemd. Als deze lijnen u storen, kunt u bij ons de spieren die deze lijnen en rimpels veroorzaken laten behandelen met botox. Na de behandeling kunt u deze beweging niet meer maken waardoor de lijnen en rimpels zullen vervagen. Zo krijgt u een jonge en frisse uitstraling.

Fronsrimpel

Wanneer u boos of geconcentreerd kijkt kunnen er lijnen ontstaan tussen de wenkbrauwen, dit wordt de fronsrimpel genoemd. Hierdoor kunt u een boze of een minder vriendelijke uitstraling krijgen. Door de spieren die de fronsrimpel veroorzaken te behandelen met botox zorgt u ervoor dat u die beweging niet meer kunt maken, met als gevolg dat de lijntjes steeds meer zullen vervagen en u op deze manier uw frisse en vriendelijke uitstraling weer terugkrijgt.

Wenkbrauwlift

We kunnen u een open blik geven door het uiteinde van uw wenkbrauwen te behandelen met botox. Hiermee zorgen we voor meer afstand tussen het oog en de wenkbrauw, waardoor het blik meer open komt te staan. Het effect zal subtiel zijn, maar wel net genoeg om de vermoeide blik uit uw ogen te laten verdwijnen.

Kraaienpootjes

Dat zijn de rimpeltjes naast het oog die ontstaan tijdens het lachen of het knijpen van de ogen. Bij herhaaldelijk uitvoeren van deze beweging kunnen er vrij diepe lijnen ontstaan. Dit kun je voorkomen door tijdig te gaan behandelen met botox. Zo blijft uw huid rondom uw ogen mooi strak en egaal.

Lip flip

Dit is een subtiele behandeling waarbij er een kleine hoeveelheid botox langs de liprand wordt geïnjecteerd. Zo krijgt de lip een natuurlijke krul waardoor de lip zich iets meer opricht. U krijgt hierbij geen extra volume in de lip, wel kan u bovenlip iets groter ogen doordat het niet meer naar binnen toe krult. Echter zal het resultaat subtiel zijn, mocht u volume in de lippen wensen dan kunt u kiezen voor een behandeling met fillers.

Gummysmile

Wanneer u zich stoort aan de hoeveelheid zichtbaar tandvlees tijdens het lachen of praten dan kan er bij u sprake zijn van een gummysmile. Dit kan veroorzaakt worden door een overactieve spier, namelijk het spiertje wat de bovenlip optrekt. De bovenlip wordt dan te ver omhooggetrokken en het tandvlees wordt blootgelegd. Wij kunnen dit spiertje met botox tijdelijk minder actief maken. Uw bovenlip blijft dan bij het praten of wanneer u lacht als het ware hangen en blijft op deze manier uw tandvlees bedekken. Zo krijgt u een stralende lach zonder zichtbaar tandvlees.

Afhangend mondhoek

Een van de kenmerken van ouderdom is volume verlies in het gelaat en daardoor ook afname van de huidkwaliteit. Wat er dan rondom de mond kan gebeuren is het ontstaan van mondhoeken die naar beneden hangen, een sip kijkende mond, waardoor u onterecht een chagrijnig gezichtsuitdrukking krijgt. Dit kunnen we tot op een zekere hoogte behandelen met botox. De spieren die de mondhoeken naar beneden trekken worden geïnjecteerd met een gering hoeveelheid botox. Hierdoor kunnen de spieren niet meer de mondhoeken naar beneden trekken met als gevolg dat de mondhoeken zich weer kunnen oprichten en u weer een neutrale gezichtsuitdrukking krijgt.

Tandenknarsen

Volgens de medische benaming “bruxisme” is een veelvoorkomend probleem. U kunt spierpijn in de kaak ervaren of wellicht is het u opgevallen dat uw kauwspieren prominent aanwezig zijn. Hetgeen komt door overmatig gebruik van de kauwspieren omdat er dagelijks veel kracht op de kaken wordt gezet. Soms hebben mensen het niet eens door van zichzelf maar worden ze erop gewezen door hun bedpartner, door het hoorbare geluid van tandenknarsen snachts. Ook tandartsen zien dit probleem vaak door de blijvende schade die tandenknarsen kan geven aan het gebit. Middels een behandeling met botox kunnen we ervoor zorgen dat het tandenknarsen aanzienlijk vermindert. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat als je een flinke hoeveelheid botox in de spieren injecteert, die verantwoordelijk zijn voor het tandenknarsen, u dan minder kracht op de kaken kunt zetten met als gevolg afname van uw klachten.

Hyperhidrose​

Ook wel overmatig transpireren genoemd in de volksmond. Dit is een erg onaangenaam en een zeer hinderlijke aandoening. Het betreft namelijk een constante transpiratie van oksels, handen en/of voeten. Veelvuldig douchen, continue van kleding verwisselen, onprettige lichaamsgeur en onzekerheden over het lichaam zijn maar enkele factoren waardoor het van belang is om dit aan te pakken. Dit kan gelukkig ook! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat de klachten tot wel 80% kunnen afnemen na een behandeling met botox. Door het betreffende gebied te injecteren met botox, worden de zenuwuiteinden die de zweetklieren prikkelen tijdelijk geblokkeerd, met als gevolg afname van transpiratie en een veel happier persoon die beter in zijn fel zit.

Faceslimming

Laatste jaren stijgt de slankere V-shape vorm van het gelaat in populariteit. Velen ambiëren een slanker gelaat. Voor een deel kunt u dit doel behalen door het plaatsen van Fillers op de juiste plaatsen, maar ook het gebruik van botox kan hierbij goed helpen. Met injectie van botox in de kauwspier kunnen wij de kauwspier tijdelijk inactief maken. Bij langdurige inactiviteit van de kauwspier zal deze spier slanker worden. Aangezien de kauwspier over de wangen loopt zal op deze manier uw aangezicht ook slanker worden.