Botox gezicht: wat houdt dit precies in?

Botuline toxine is de echte benaming van botox. Het is een soort eiwit dat ervoor zorgt dat je spieren zich niet meer kunnen aanspannen. Het wordt sinds enkele jaren gebruikt voor botox gezicht in de cosmetische wereld, maar eigenlijk werken we in de medische wereld al sinds 1980 met dit middel. Op basis van ervaringen, onderzoeken, beoordelen en vervolgen van zowel korte- als lange termijn gevolgen kunnen we met 100% zekerheid zeggen dat het gebruik van het eiwit botuline toxine absoluut veilig is. Wel een kleine kanttekening: het is veilig als het wordt toegepast door een arts met kennis en ervaring uiteraard. Bij Happy Fillers hebben wij deze kennis en ervaring om je goed te kunnen adviseren en behandelen.

Waarom strakkere huid gezicht met botox gezicht?

Een strakkere huid gezicht krijg je dus met behulp van botox in het gezicht. Dit wordt gerealiseerd door de precies juiste hoeveelheid botox in de spieren te spuiten die je wilt laten ontspannen. Spieren kunnen zich dankzij de botox niet meer aanspannen met als gevolg dat je een strakkere huid gezicht krijgt. Hiervoor heb je naast de juiste middelen ook een ervaren en kundige arts nodig die precies weet waar hij of zij moet spuiten en hoeveel. 

Wanneer je je bij de juiste arts laat behandelen aan botox in je gezicht is het resultaat effectief maar subtiel. Wat Happy Fillers voor je kan betekenen is dat je je eigen mimiek en uitstraling behoudt, maar dan zonder rimpels en zonder lijnen. Waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt.Info die je moet weten over gebruikte middelen

Botuline toxine is zoals eerder gezegd een veilig middel. Dit is al uitgebreid onderzocht. Het wordt gebruikt voor zowel medische als cosmetische indicaties. Ook biedt botuline toxine een uitkomst bij bijvoorbeeld tandenknarsen, migraine en overmatig transpireren.  Het effect van botox in het gezicht is niet gelijk merkbaar. Het duurt 2 weken voordat je het volledige effect van botox zult merken. Gemiddeld genomen is het na 3-4 maanden ook weer volledig uit je lichaam. 

Dat betekent dan ook dat je dan 3-4 maanden je opnieuw kan laten behandelen. Dat hoeft echter niet! Soms denken mensen dat als je eenmaal begint met botox, je dit voor altijd moet continueren. Dat is niet zo. Je kan altijd stoppen met botox gezicht zonder dat het nadelige consequenties heeft. Het enige wat je dan zult merken is dat de spieren geleidelijk aan weer kunnen bewegen en dus ook weer voor lijnen en rimpels kunnen zorgen. Wil je het optimale resultaat van botox, dan gaat de voorkeur uit naar een onderhoudsbehandeling 1x per enkele maanden om het mooie jeugdige resultaat te behouden. 

Ben je ook geïnteresseerd in botox gezicht? Klik dan hieronder voor het maken van een afspraak voor meer informatie en advies op maat.

Waar kan je botox in gezicht laten plaatsen?

Waar botuline toxine voorheen met name voor ernstige ziektebeelden werd gebruikt, wordt het nu in de cosmetische wereld met name gebruikt voor strakkere huid gezicht. Je kan botox bijna overal in het gezicht spuiten. Botox kraaienpootjes, botox lippen, botox frons etc.

Wil je meer een v-shape gezicht, dan kunnen we botox in de kaaklijn spuiten. Hierdoor krijg je een mooie v-shape gezicht, maar het werkt ook tegen tandenknarsen. Botox in oksels is gebruikelijk voor het tegengaan van overmatig transpireren. Vooral in de zomer is dit echt een uitkomst voor sommige mensen. Kortom, overal waar je de spieren wat meer tot rust wilt laten komen, kan je dat doen met behulp van botox gezicht. Je zult dan merken dat je na verloop van tijd een strakkere huid in je gezicht zult krijgen.  Zie hieronder specifieke indicaties wat met botox behandeld kan worden. 

Botox gezicht voorbeelden waar wij trots op zijn

Migraine/hoofdpijn

Migraine of spanningshoofdpijn kan verholpen worden met behulp van botox. Door specifiek uw drukpunten te behandelen, zorgen we voor ontspanning van de spieren die u klachten geeft. Dit zorgt voor een afname van de intensiteit en de frequentie van migraine/hoofdpijn aanvallen. Echter is het gunstige effect op de klachten tijdelijk, wanneer de botox is uitgewerkt, zullen uw klachten weer kunnen terugkomen.

Voorhoofdrimpel

Op het voorhoofd kunnen er lijntjes en rimpels verschijnen wanneer u regelmatig verbaasd kijkt of uw wenkbrauwen optrekt. Deze lijnen worden voorhoofdrimpels genoemd. Als deze lijnen u storen, kunt u bij ons de spieren die deze lijnen en rimpels veroorzaken laten behandelen met botox. Na de behandeling kunt u deze beweging niet meer maken waardoor de lijnen en rimpels zullen vervagen. Zo krijgt u een jonge en frisse uitstraling.

Fronsrimpel

Wanneer u boos of geconcentreerd kijkt kunnen er lijnen ontstaan tussen de wenkbrauwen, dit wordt de fronsrimpel genoemd. Hierdoor kunt u een boze of een minder vriendelijke uitstraling krijgen. Door de spieren die de fronsrimpel veroorzaken te behandelen met botox zorgt u ervoor dat u die beweging niet meer kunt maken, met als gevolg dat de lijntjes steeds meer zullen vervagen en u op deze manier uw frisse en vriendelijke uitstraling weer terugkrijgt.

Wenkbrauwlift

We kunnen u een open blik geven door het uiteinde van uw wenkbrauwen te behandelen met botox. Hiermee zorgen we voor meer afstand tussen het oog en de wenkbrauw, waardoor het blik meer open komt te staan. Het effect zal subtiel zijn, maar wel net genoeg om de vermoeide blik uit uw ogen te laten verdwijnen.

Kraaienpootjes

Dat zijn de rimpeltjes naast het oog die ontstaan tijdens het lachen of het knijpen van de ogen. Bij herhaaldelijk uitvoeren van deze beweging kunnen er vrij diepe lijnen ontstaan. Dit kun je voorkomen door tijdig te gaan behandelen met botox. Zo blijft uw huid rondom uw ogen mooi strak en egaal.

Lip flip

Dit is een subtiele behandeling waarbij er een kleine hoeveelheid botox langs de liprand wordt geïnjecteerd. Zo krijgt de lip een natuurlijke krul waardoor de lip zich iets meer opricht. U krijgt hierbij geen extra volume in de lip, wel kan u bovenlip iets groter ogen doordat het niet meer naar binnen toe krult. Echter zal het resultaat subtiel zijn, mocht u volume in de lippen wensen dan kunt u kiezen voor een behandeling met fillers.

Gummysmile

Wanneer u zich stoort aan de hoeveelheid zichtbaar tandvlees tijdens het lachen of praten dan kan er bij u sprake zijn van een gummysmile. Dit kan veroorzaakt worden door een overactieve spier, namelijk het spiertje wat de bovenlip optrekt. De bovenlip wordt dan te ver omhooggetrokken en het tandvlees wordt blootgelegd. Wij kunnen dit spiertje met botox tijdelijk minder actief maken. Uw bovenlip blijft dan bij het praten of wanneer u lacht als het ware hangen en blijft op deze manier uw tandvlees bedekken. Zo krijgt u een stralende lach zonder zichtbaar tandvlees.

Afhangend mondhoek

Een van de kenmerken van ouderdom is volume verlies in het gelaat en daardoor ook afname van de huidkwaliteit. Wat er dan rondom de mond kan gebeuren is het ontstaan van mondhoeken die naar beneden hangen, een sip kijkende mond, waardoor u onterecht een chagrijnig gezichtsuitdrukking krijgt. Dit kunnen we tot op een zekere hoogte behandelen met botox. De spieren die de mondhoeken naar beneden trekken worden geïnjecteerd met een gering hoeveelheid botox. Hierdoor kunnen de spieren niet meer de mondhoeken naar beneden trekken met als gevolg dat de mondhoeken zich weer kunnen oprichten en u weer een neutrale gezichtsuitdrukking krijgt.

Tandenknarsen

Volgens de medische benaming “bruxisme” is een veelvoorkomend probleem. U kunt spierpijn in de kaak ervaren of wellicht is het u opgevallen dat uw kauwspieren prominent aanwezig zijn. Hetgeen komt door overmatig gebruik van de kauwspieren omdat er dagelijks veel kracht op de kaken wordt gezet. Soms hebben mensen het niet eens door van zichzelf maar worden ze erop gewezen door hun bedpartner, door het hoorbare geluid van tandenknarsen snachts. Ook tandartsen zien dit probleem vaak door de blijvende schade die tandenknarsen kan geven aan het gebit. Middels een behandeling met botox kunnen we ervoor zorgen dat het tandenknarsen aanzienlijk vermindert. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat als je een flinke hoeveelheid botox in de spieren injecteert, die verantwoordelijk zijn voor het tandenknarsen, u dan minder kracht op de kaken kunt zetten met als gevolg afname van uw klachten.

Hyperhidrose​

Ook wel overmatig transpireren genoemd in de volksmond. Dit is een erg onaangenaam en een zeer hinderlijke aandoening. Het betreft namelijk een constante transpiratie van oksels, handen en/of voeten. Veelvuldig douchen, continue van kleding verwisselen, onprettige lichaamsgeur en onzekerheden over het lichaam zijn maar enkele factoren waardoor het van belang is om dit aan te pakken. Dit kan gelukkig ook! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat de klachten tot wel 80% kunnen afnemen na een behandeling met botox. Door het betreffende gebied te injecteren met botox, worden de zenuwuiteinden die de zweetklieren prikkelen tijdelijk geblokkeerd, met als gevolg afname van transpiratie en een veel happier persoon die beter in zijn fel zit.

Faceslimming

Laatste jaren stijgt de slankere V-shape vorm van het gelaat in populariteit. Velen ambiëren een slanker gelaat. Voor een deel kunt u dit doel behalen door het plaatsen van Fillers op de juiste plaatsen, maar ook het gebruik van botox kan hierbij goed helpen. Met injectie van botox in de kauwspier kunnen wij de kauwspier tijdelijk inactief maken. Bij langdurige inactiviteit van de kauwspier zal deze spier slanker worden. Aangezien de kauwspier over de wangen loopt zal op deze manier uw aangezicht ook slanker worden.

Wil je meer weten over de tarieven voor botox gezicht? Bekijk deze pagina.